woensdag 26 augustus 2020

Schattig mini-tasje haken

Ik haakte dit schattige mini-tasje als cadeau-tasje voor een vriendin. Het is simpel en snel te haken en het is een originele verpakking voor een klein cadeautje.

Gehaakt mini-tasje l kleurig-diy.blogspot.nl


Ik heb er ook nog een videotutorial van gemaakt:


PATROON:

Ik haakte het tasje met 2 kleuren wol van de Zeeman en haaknaald nummer 4,5. Voor dit tasje kun je elk garen naar keuze gebruiken. Zorg dat de haaknaald past bij het garen.

1) Start met een magische ring. Haak 3 lossen (= 1e st) en 11 st in de ring. Sluit de toer met een hv.

2) Haak 3 lossen (=1e st) + 1 st in 1e st, daarna 2 st in elke st. Sluit de toer en hecht af.

3) 3 lossen (=1e st) + 2 lossen + 1 st in de 1e st, dan 1 st overslaan. Haak de toer af als volgt: 1 st + 2 lossen + 1 st in 1 st, dan een steek overslaan, enz. Sluit de toer.

4) t/m 8) Ga met 1 hv naar het midden van de lossenboog. Dan in de 1e lossenboog: 3 lossen (= 1e st) + 2 lossen + 1st. In de overige lossenbogen haak je: 1 st + 2 lossen + 1 st. Sluit toer.
Hecht de kleur af na toer 8.

9) Hecht de 1e kleur weer aan. In de 1e lossenboog haak je 3 lossen (=1e st) + 1 st. Haak vervolgens in iedere lossenboog 2 stokjes. Sluit toer.

10) Haak 1v in de 1e ruimte tussen de st van de vorige toer. Haak dan 6 st in de volgende tussenruimte. Haak weer 1v in de volgende tussenruimte, dan weer 6 st enz. Sluit toer met een hv in de 1e tussenruimte. Hecht af.

Werk de draden weg.

Haak vervolgens in de 1e kleur een ketting van lossen, die lang genoeg en rijg hem in in toer 9.

Werk beide koordeindjes eventueel af met een kraaltje en/of een knijpkraal+cover.


Groetjes,


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten